Hjem‎ > ‎Nyheder‎ > ‎

Advent

indsendt 29. nov. 2008 23.20 af Michael Bernhard Arp Sørensen
Så blev det advent igen. Det minder os om at julen står for døren, hvilket ofte er travle mennesker en evig overraskelse.

Hvad kommer advent af? Wikipedia siger følgende:

Advent (fra latin: adventus der betyder ankomsten, eller han kommer) er de fire søndage før jul. Mere præcist søndagene op til den 25. december. Hvis juleaften falder på en søndag, er denne dag også fjerde søndag i advent.

1. søndag i advent er kirkeårets nytårsdag og falder ifølge det ovenstående på søndagen i ugen fra 27. november til og med 3. december.


For nogen er det tid til at pynte hjemmet op og så småt komme i julestemning. Hjemme hos os skal vi lave juledekorationer og adventskransen skal tændes senere i dag mens vi drikker julethe og spiser hjemmelavede honninghjerter. For mig er DET julehygge.

Jeg ved der er længe til jul, og med den store kommercialisering af julen, så er det ikke alle der ser frem til den årlige begivenhed. Men for mig gælder det om at tillægge julen gode værdier. Derfor glæder jeg mig faktisk til hygge, gaver og ikke mindst maveonde pga jagten på mandelen. :-)
Comments